Sarmale in foi de vita

de Alinutza80 in Mancaruri cu carne, 23 Mar 2012 | 3605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 carne jum porc/jum vita
  • 250 g orez
  • 5 cepe potrivite
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 lingura bors magic
  • foi de vita
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita:

Frunzele de vita (de la saramura) se pun la desarat intr-un vas cu apa.

Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc.Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit.

Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam bulionul, se mai lasa 5 min si apoi se opreste focul.Se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se pune peste carnea tocata si se adauga sare, piper, cimbru (dupa gust) si se amesteca bine.

Se formeaza sarmalele si se aseaza in cercuri intr-o cratita in care am pus cateva foi de vita, apoi le acoperim iar cu foi de vita. Se face un amestec din apa, bulion si 1 lingura de bors magic si se toarna peste sarmale.

Se baga la cuptor pentru aproximativ 2 ore.

Se servesc fierbinti cu iaurt sau smantana si mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca frunzele sunt de la saramura nu se adauga prea multa sare in compozitia de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Porc dulce-acrisor cu orez basmati