Sarmale in foi de stevie sau totike

de trifadalia in Porc, 18 Apr 2017 | 3479 vizualizari

 

Delicii de paste

 

INGREDIENTE

  •  500 ge carne de porc
  • 100 gr ceafa de porc afumata
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 linguri cu varf de orez ( 50 gr )
  • foi de steve
  • 1 foaie de dafin
  • marar
  • putin cimbru
  • 20 gr piper boabe
  • boia de ardei dulce
  • frunze de macris
Portii: 87
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de stevie sau totike:

Se oparesc putin, nu mult, fiindca apoi, se inmoaie prea mult frunzele de stevie. Se taie nervura de la ele, dintr-o frunza reusind sa umpli 2 sarmale.
Carnea impreuna cu ceafa afumata si ceapa, toate tocate marunt cu masina de tocat carne, se calesc 1 minut, in 2-3 linguri de untdelemn ca sa-si dezvolte aroma. Peste tocatura se adauga orezul spalat si scurs de apa, putina sare, un varf de lingurita de piper, boiaua de ardei dulce si 1 dl apa rece, cu care se bate bine ca sa fie tocatura mai frageda. Foaia de stevie, dupa ce s-a luat nervura, se pune pe o tabla de lemn pentru ca este foarte frageda, se pune o lingurita de tocatura asezata pe latimea frunzei, asa ca sa ramana si la un capat si la altul al tocaturii, frunza libera de 1 cm. Se intoarce frunza la un capat, peste tocatura si se incepe rularea din capatul mai lung, pana ce se infasoara toata frunza, apoi se introduce si capatul ingust care a ramas liber, inauntru. In acest fel, sarmalele nu se desfac la fiert. Cand sunt gata sarmalele, se asaza in oala. Pe fundul oalei, se asaza frunze de macris, si pe deasupra sarmalelor, si se pun la fiert, cam o ora.
Peste ele, se pune apa rece cu sare ca sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de stevie sau totike" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza, fierte in vin rosu