Saratele

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2015 | 11468 vizualizari

 

Nu am forma de saratele, dar am aparat de gofre si tare drag imi e de el, mai ales pentru ca este primit de la un bucataras tare drag mie :X
Am facut aceste saratele, sa mai alternam cu dulcegariile si grasimile mancate acum de sarbatori.
Tare bune au iesit!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr branza sarata de oaie(veche)
  • 100 gr branza proaspata de vaci
  • 1 lingura smantana
  • 150 gr unt(65%)
  • 2 oua
  • 650 gr faina
  • seminte de chimen
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Am facut de doua ori saratelele, prima data am pus doar branza telemea, apoi am adaugat si branza proaspata, sa mai estompeze din sare.

Sfaramam branza sarata cu furculita, sau o dam pe razatoare, apoi o amestecam cu untul rece, taiat bucatele, smantana si branza proaspata.

Adaugam cele doua oua, presaram chimen din belsug si incepem sa incorporam faina.

Ne oprim din a adauga faina cand aluatum nu mai este lipicios.

Lasam aluatul sa se odihneasca 15-20 de minute, apoi formam bilute din el, pe care le intindem in forma rotunda de dimensiunea aparatului si le vom coace in aparat, cate 6-8 minute pe fiecare in parte.

Nu ne vom ghida dupa led, lasam saratelele sa se coaca bine pana cand sunt rumenite frumos.

Pot fi servite atat calde cat si reci, alaturi de o cana cu iaurt sau de bere, dupa preferinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu mozzarella si parmezan