Saratele

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 11 Aug 2013 | 4741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 2 linguri apa calduta
  • 4 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • 1 cubulet drojdie proaspata (25 g)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • In plus:
  • 1 ou
  • susan
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul.

Lasam sa stea la loc caldut 15 minute, pana se umfla si devine spumoasa.

Intr-un vas punem faina, facem o gropita in mijloc si adaugam: galbenusul, untul, sarea si drojdia.

Faramitam totul cu degetele pana obtinem un aluat precum pesmetul.

Adaugam smantana si incepem sa framantam bine aluatul timp de 5 minute.

Acoperim apoi vasul si il lasam sa se odihneasca 15 minute.

Impartim aluatul in 4 bucati.

Pe blatul de lucru presarat cu faina, intindem din fiecare bucata cate o foaie subtire de cca 5 mm.

Taiem foaia pe margini cu un cutit ca sa obtinem un dreptunghi.

Taiem foaia in fasiute inguste folosind cutitul.

Ungem apoi foaia cu oul batut cu un praf de sare si presaram peste unele susan, peste altele oregano uscat (eu am combinat susanul cu oregano, au iesit super!) apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Se pastreaza in caserole.

Se pot servi alaturi de o bere rece.

Spor la rontait!

TIPS-URI

1

Din aceste ingrediente obtinem 4 tavi de saratele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri din aluat cu osanza