Saratele

de ionix in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2010 | 7487 vizualizari

 

le-am facut impreuna cu soacra-mea...

 

INGREDIENTE

  • 600 g telemea de vaci
  • 2 pachete cu unt
  • circa 400 g faina
  • 2 oua 
  • 1 galbenus pt  uns
  • 1 praf de copt
  • sare, chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:

 

Ouale se bat bine si se freaca cu untul. Se pune si telemeaua data pe razatoare.

Daca telemeaua este foarte sarata nu mai adaugati decat un praf de sare.

Apoi se pune treptat faina amestecata cu prafuld e copt, aluatul trebuie sa fie portivit.. sa nu fie prea tare.

Aluatul se da la rece circa 30 min iar apoi se intinde o foaie de circa 5 mm. 

Foaia se unge cu ou, se presara chimen si se taie fasii.

Se pun pe o tava cu hartie de copt, in cuptorul incins in prealabil.

Se da la foc potrivit pana incep a-si schimba un pic culoarea.

Sunt foarte bune langa un pahar cu bere.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

ionix 1

06.01.2010, 10:02

eu nu mai am, s-au mancat foarte repede... mersic Liana

Teo 1

06.01.2010, 21:48

cand intindeam foia ieseau si mai groase si mai subtiri ,dar prin forma toate sunt egale ,apar ca niste ''creionase''

nadina73 1

04.10.2010, 01:30

super 5f si aici gata ma duc din curtea ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

ieri la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu mozzarella si parmezan