Saramură de macrou

de Panacris in Peste, 20 Ian 2013 | 5356 vizualizari

 

E prima oară când gătesc macrou;) După lungi căutări pe site, am descoperit senzaționala saramură de macrou a Oanei;) Așa că am ”purces” la treabă!

 

INGREDIENTE

  • macrou proaspăt 2 bucăți,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • ulei de măsline,
  • ceapa galbenă 2 bucăți,
  • ardei verde 2 bucăți,
  • morcovi baby 6 bucăți,
  • usturoi 4 căței,
  • roșii în bulion 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • pătrunjel verde,
  • ardei iute 2 bucăți.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramură de macrou:

Peștele se curăță de intestine, se taie capul, se spală în apă rece, se crestează pe  alocuri, se condimentează cu sare, piper și rozamrin, apoi se lasă la rce cca. 10 minute.  Între timp se prepară zeama de saramură! Ceapa și ardeiul, se curăță, se toaca mărunt, apoi se pun la dinstiuit, cu puțin ulei și apă. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile, morcovii, verdeața și ardeiul iute, tocate mărunt, completându-se cu vin alb demisec, lăsîndu-se la fiert cca. 10 minute, până se îmbină gusturile. La final se adaugă usturoiul pisat. Peștele se prăjește pe grătarul incins, uns cu puțin ulei de măsline, cca. 5 minute pe fiecare parte. După ce s-a prăjit se pune în zeama de saramură și se servește cu mămăligă sau pâine, după gustul fiecăruia. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramură de macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

adry88 1

21.01.2013, 10:01

Sim0na 1

21.01.2013, 11:31

bunut tare

RuxyRux 1

21.01.2013, 18:29

O reteta grozava..saramura-i gata banuiesc ca si mamaliguta...vin la masa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste cu rosii la cuptor