Salsa de rosii a la Gino

de mihaelar63 in Bucatarasi celebri, 21 Noi 2014 | 6229 vizualizari

 

Reteta aceasta am preluat-o de la chef Gino D''Acampo . Incantatore seria ,, Gino's italian escape '' .A folosit aceasta salsa langa spaghete carbonara . Rosiile lui erau crescute pe solul vulcanic de langa Etna [ se spune ca asunt cele mai gustoase rosii]. Eu mai modesta am folosit rosii de la Viisoara:D langa o felie de pita prajita :D .

 

INGREDIENTE

  • 4 rosii
  • 50 gr masline naturale
  • 50 gr masline verzi umplute cu gogosari
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • busuioc verde
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salsa de rosii a la Gino:

Rosiile se spala se taie felii ,  .

Deasupra se pun maslinele curatate de samburi si frunzele de busuioc  verde ,spalate .

Se asezoneaza dupa gust cu sare [ nu prea multa si maslinele contin sare], zeama de lamaie si ulei de masline .

Se amesteca salata si se serveste  si ca gustare sau langa un fel principal .

Eu am servit aceasta minunata si simpla salata cu paine prajita frecata cu usturoi , stropita cu ulei de masline si zeama de lamie + fulgi de chilli.

Cantitatile sunt orientative si ajustabile :D

TIPS-URI

1

Atentie !!!- Nu sarati rosiile in exces . Maslinele sunt si ele sarate .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salsa de rosii a la Gino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]