Salata de iarna

de Teo in Conserve, 31 Oct 2010 | 15918 vizualizari

 

...este o salata foarte gustoasa, excelenta langa o friptura

 

INGREDIENTE

  • 2 kg gogonele
  • 2 conopide (3kg)
  • 2 kg ardei (1 kg verde, 1 kg rosu)
  • 1 kg morcovi
  • 1 telina mare cu frunze
  • 3 cepe
  • 1 l otet
  • 0.5 l ulei
  • 0.5 kg zahar
  • 5 linguri sare
  • piper, foi de dafin, boabe de mustar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iarna:

Se taie gogonelele feliute subtiri, se presara sarea si se lasa 2 ore. Intre timp tocam celelalte legume, doar conopida se rupe in buchetele mai mici.

Se amesteca apoi cu gogonelele, se taie si frunzele de telina si se lasa asa pana cand preparam saramura. Se pune la fiert otetul, dupa ce s-a incalzit adaugam zaharul, uleiul, piperul, foaia de dafin si boabele de mustar. Se lasa la racit.

Pana se raceste saramura asezam legumele in borcane si incercam sa presam cat mai mult. Turnam saramura rece peste legume si apoi capsam borcanele.

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate ies 13 borcane de 750 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

ionix 1

01.11.2010, 20:10

suuper salata

diaconta 1

01.11.2010, 20:27

si eu am vrut sa pun si n-am mai reusit,foarte buna trebuie sa fie

liana_geicu 1

02.11.2010, 21:37

Nu am gustat-o inca, dar sunt convinsa ca este foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]