Ruladă de carne tocată

de madi_marin in Porc, 26 Ian 2014 | 4854 vizualizari

 

Mini-rulade de fapt. Amestec delicios învelit în foaie subţire de prapor, ideale pentru aperitiv sau fel principal alături de garnitura şi salata preferate!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne macră de porc
  • 300 g carne de pui ( de la pulpe)
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 3 felii de pâine mai veche
  • verdeaţă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
  • vin roşu
  • ulei
  • 1 foaie de dafin
  • 1 foaie de prapor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă de carne tocată:

Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei până devine sticloasă.

Morcovul  curăţat se pune la fiert.

Ambele tipuri de carne tăiate cubuleţe se pun în vasul robotului, se adaugă ceapa călită, oul, pâinea înmuiată în apă sau lapte şi stoarsă bine, sare, piper, cimbru, verdeaţa şi usturoi după gust. Se porneşte robotul şi se obţine compoziţia bine tocată şi omogenizată. Se scoate într-un castron şi se amestecă uşor cu morcovul fiert pe jumătate şi tăiat cubuleţe.

Foaia de prapor se întinde pe masă şi se porţionează în funcţie de cantitatea de carne (aprox. 130 – 150 g carne pentru o ruladă). Mie mi-au ieşit 6 rulade din cantităţile date.

Se împachetează carnea în prapor şi se strânge uşor la capete. Se ung cu ulei, se presară cu sare, piper şi cimbru, apoi se pun una lângă alta  într-un vas de Jena de preferat, cu ulei, vin roşu, usturoi, boabe de piper şi dafin. Se dă vasul la cuptor până scade lichidul şi se rumenesc. Se întorc din când în când.

Se servesc cu piure şi salată sau ca aperitiv tăiate frumos.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă de carne tocată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]