Rulada cu gem de caise

de oana_d in Prajituri, 11 Feb 2011 | 6547 vizualizari

 

Un desert delicios, rapid, cand nu mai aveti nicio idee si nici prea mult timp la dispozitie.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri de zahar,
  • 4 linguri de faina,
  • o lingurita rasa de praf de copt,
  • 400 g gem de caise,
  • 500 ml frisca batuta,
  • sirop din: 100 ml apa,
  • 100 ml rom si
  • 5 linguri de zahar.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de caise:

Am batut albusurile bezea impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, mixand la viteza 2 compozitia, apoi am adaugat faina si praful de copt mixand la viteza 1. Aluatul l-am turnat intr-o tava unsa cu putin ulei si cu hartie de copt pe ea, unsa la randul ei. Am dat la cuptorul electric preincalzit aproximativ 15 de minute la 175 de grade, aprinse ambele rezistente (si de sus si de jos).

Am lasat putin sa se racoreasca in tava apoi am desprins incetisor hartia de copt. Intre timp am facut un sirop din apa, rom si zahar si am insiropat blatul, apoi am uns cu gem, am rulat si la urma am ornat cu frisca batuta, obtinuta dintr-un amestec de smantana cu frisca lichida in proportii egale si un plic de intaritor.

TIPS-URI

1

e buna proaspata de tot, cat nu se mai zvanta siropul :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu trufe de ciocolata