Rulada cu crema de ciocolata Raffaello

de La Ancuta in Prajituri, 20 Ian 2013 | 9989 vizualizari

 

Am promis ca va arata si un desert preparat cu crema de ciocolata Raffaello. A trebuit sa fac ceva rapid si bun, iar o rulada a fost cea mai buna solutie. A fost o combinatie ciocolatoasa si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata
  • Crema:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 g unt
  • 1 cutie lapte condensat (380 g)
  • 70 g nuca de cocos
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 g smantana pentru frisca
  • 1 lingura coniac
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata Raffaello:

Separam ouale iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Separat amestecam galbenusurile cu uleiul iar apoi le adaugam peste spuma. Amestecam usor pana se incorporeaza. La final adaugam praful de Creme Ole si mixam pana se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava de la aragaz (30x34 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit ~20 de minute. Scoatem blatul cu tot cu hartia de copt si il lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit indepartam hartia si intindem crema de ciocolata Raffaello in strat egal, pe toata suprafata blatului.

Modul de preparare al cremei il gasiti aici.

Rulam pe lungime si dam la frigider pana preparam glazura.
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit, la foc mic, impreuna cu frisca si untul. Cand ajunge la punctul de fierbere dam deoparte si amestecam pana se omogenizeaza.
Adaugam lingura de coniac si lasam putin sa se racoreasca.

Intindem apoi glazura peste rulada, ornam cu aschii de ciocolata si dam la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu visine si bezea