Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2011 | 12623 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 100 ml apa fiarta
  • 50 g amidon
  • 30 g faiana
  • 1 lingurita boia
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 60 g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare

Crema:

  • 200 g crema de branza
  • 1 fir de praz
  • marar
  • 1 catel de usturoi
  • tarhon
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza:

Blatul:

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire.

Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit.

Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate iar la final spuma, amestecand usor.

Turnam aluatul in tava de 25/35 cm, tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor la foc potrivit 10-15 minute. testam cu scobitoarea.

Scoatem blatul dincuptor si il rasturnam pe un prosop umed. Rulam blatul in prosop si il lasam asa pana amestecam crema de branza.

Pentru umplutura amestecam crema de branza (eu am folosit Hochland clasic) cu prazul taiat marunt, mararul si tarhonul tocat si usturoiul pisat. Potrivim de sare si piper si omogenizam.

Desfacem blatul din prosop si il lasam sa se raceasca de tot.

Ungem blatul rece cu crema de branza si rulam cat putem de strans.

Invelim rulada in folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

A doua  zi portionam rulada, in felii mai groase.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tortul ciobanului