Ricotta pe pat de pesmet

de alilianaa in Prajituri, 2 Feb 2013 | 3441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ricotta- 2 cutii
  • un ou
  • 250 g pesmet
  • 200 g unt fara sare
  • 30 lapte
  • coaja rasa de portocala
  • 150 g zahar
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ricotta pe pat de pesmet:

Din pesmet, unt,  o lingura de zahar, razatura de portocala si lapte am facut un blat sfaramicios pe care l-am pus pe fundul unei cratite si l-am presat cu mana. L-am dat la cuptor la foc potrivit cca 7 min. cat sa formeze o crusta. 

Peste aceasta se pune branza pregatita astfel: cele doua cutii cu ricotta, un ou, 2 linguri rase de gris, zahar, razatura de portocala, zahar vanilat. Se amesteca bine si se pune peste crusta de pesmet. Se pune la cuptor pentru cca 10 minute. 

Se serveste cu sirop de visine. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ricotta pe pat de pesmet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

portiadelumina 1

03.02.2013, 11:30

Multumesc Laura

alilianaa 1

03.02.2013, 12:48

Gabi.

alilianaa 1

03.02.2013, 12:48

Delia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere