Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

de Catalina L in Mancaruri de legume, 8 Apr 2024 | 2001 vizualizari

 

Te va cuceri combinația între sparanghelul proaspăt, aroma revigorantă a lămâii și savoarea inconfundabilă a parmezanului. Rețeta noastră îți va stârni simțurile și te va încânta cu fiecare mușcătură. Sparanghelul crocant se îmbină perfect cu acrișoara lămâie și notele bogate ale parmezanului, oferindu-ți o experiență culinară de neuitat. Savurează această delicatesă ușor de preparat, perfectă pentru a impresiona la orice masă!
Iată o rețetă simplă și rapidă a celebrului bucătar Jamie Oliver. Gatit astfel ramane crocant si delicios.   https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/sparanghel-la-gratar-cu-lamaie-si.html
Pentru rețeta de sparanghel la grătar cu lămâie și parmezan ai nevoie de: sparanghel verde, lămâie, parmezan

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan
  • 18-20 fire verzi fine de sparanghel verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare, piper
  • parmezan ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan:

Iata cum se prepara Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan

Am utilizat sparanghel verde proaspat si fin.

Nu trebuie curatat, taiati-l numai la baza.

Gătiți sparanghelul într-o tigaie tip gril/gratar fără grăsime.   

Prăjiți-l 5-7 minute pe fiecare parte.   

Puneti sare, piper, stropiți cu ulei de măsline și cu sucul de lămâie, amestecați.  

Se presara deasupra parmezan ras si se stinge focul.   

Puteti servi ca antreu sau ca garnitură la Dorada la cuptor sau cu Somon in stil asiatic. Merge la fel de bine si langa Friptura de miel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sparanghel la gratar cu lamaie si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Rulouri de vinete cu ricotta si spanac