Reteta de preparare a papanasilor ca la mama acasa

de adasev12 in Dulciuri, 31 Oct 2012 | 6353 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
din pacate nu am poze din timpul prepararii fiindca nu aveam aparatul la indemana...am doar poze cu ultimii ramasi...care nu-s prea reusiti...dar gustul e fenomenal...si sunt facuti chiar la mama acasa....

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 400 g banza de vaci de casa
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 100 g gris
  • o vanilie
  • un praf de sare
  • pt garnisit:
  • paine mai veche,
  • ulei
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor ca la mama acasa:

Reteta de preparare a papanasilor

Branza se amesteca cu zaharul, ouale, grisul ,sarea si vanilia. Se omogenizeaza bine.

Se pune la foc o oala mare cu apa, destul de incapatoare. Cand da in clocot se formeaza cu mana papanasii si se dau la fiert, nu prea multi deodata sa nu stea lipiti. Se fierb cam 15 minute la foc moale, sa nu se sfarame.

In timp ce fierb se prepara pesmetul din paine astfel: se incinge uleiul, se faramiteaza foarte bine painea si se pune la prajit. Cand s-a facut aurie bine se ia de pe foc si se adauga zaharul.

Papanasii se scot usor cu o paleta si asa fierbinti se pun in cratita cu pesmet, se amesteca cu grija ,rotind cratita si se mai adauga putin ulei.

Se servesc calduti, cu mare pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao