Reteta de piept de pui cu sos de mustar

de cristeena20 in Pui, 3 Ian 2024 | 5408 vizualizari

 

Aceasta reteta o faceam de obicei cu carne de porc dar dupa ce am incercat cu piept de pui a devenit preferata mea. Se face usor si repede si va asigur ca o sa impresionati orice mofturos.
Pentru Reteta de piept de pui cu sos de mustar sunt necesare cateva ingrediente: piept de pui, mustar, smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de piept de pui cu sos de mustar
  • 3 bucati de piept de pui
  • sare, piper, praf de usturoi, ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • putin ardei iute (optional)
  • 1 lingura mustar
  • 1 bere mica (230 ml)
  • 100 ml smantana
  • orez (pentru garnitura)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de piept de pui cu sos de mustar:

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline. Lasam acoperit pentru cel putin 30 min la frigider.

Intr-o tigaie stropita cu putin ulei de masline si cu ardeiul iute si usturroiul zdrobit cu coaja cu tot rumenim frumos pieptul de pui pe ambele parti. Aveti grija sa nu se usuce prea mult pentru ca devine sec. 

Cand toate bucatile s-au rumenit, adaugam mustarul (cca 1 lingura dar folositi dupa gust), apoi dupa ce amestecam cu carnea, turnam berea. Miscam usor tigaia sa se amestece totul si lasam la foc mare miscand din cand in cand tigaia pana scade bine lichidul, apoi adaugam si smantana si lasam sa se ingroase putin sosul si stingem aragazul. 

 Servim alaturi de un orez simplu sau un pure de cartofi.

Vezi si reteta de Escalop de porc in sos de mustar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de piept de pui cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]