Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2024 | 2636 vizualizari

 

Astăzi ne răsfățăm cu niște langoși pufoși, garnisiți cu smântână și cașcaval ras. Sunt irezistibil de gustoși și merită să îi încercați.
Pentru această Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși, ai nevoie de ingredientele următoare: făină, apă, drojdie, smântână și cașcaval.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși:
  • 500 g făină
  • 325 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată
  • puțin ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • ulei pentru prăjit
  • smântână și cașcaval pentru servire
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși:

Cum se prepara Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși:

Într-un bol mare, pune făina și fă un locaș în mijloc, apoi adaugă apa călduță, drojdia și zahărul. Amestecă ușor la început, adaugă un praf de sare, apoi frământă cu mâna sau cu ajutorul unui robot. 

Pune aluatul pe un blat uns cu ulei de floarea soarelui și mai frământă-l puțin. Formează o bilă și pune-o in bol.

 Acoperă cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de 1 oră sau până își dublează volumul.

După ce a dospit, rupe bucăți de aluat, întinde-le ușor cu mâinile unse cu puțin ulei până obții forma dorită (rotundă sau ovală).

Încinge bine uleiul într-o tigaie și prăjește fiecare langoș pe ambele părți până devine auriu. Scoate-i pe șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.

 Servește cu smântână și cașcaval ras sau după gust. Sunt foarte gustoși!

Încearcă și rețeta de Langoși cu brânză de burduf și mărar sau varianta de Langoși cu usturoi, smântână și brânză.

Îți recomandăm și rețeta de Langoși de post cu gem și nuci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hai sa mancam ROMANESTE: Scovergi din Lunca Dunarii