Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota

de Catalina L in Peste, 16 Ian 2023 | 4048 vizualizari

 

Acest peste este excelent, are o carne fina si delicioasa. Mai este cunoscut și ca lavrac sau lup de mare.
Am tot timpul intr-o cutie mica la rece, un amestec patrunjel-usturoi-sare marina si ulei . Este perfect pentru fructe de mare si peste. Mixati 1/2 legatura de patrunjel cu 2-3 catei de usturoi, puneti sare groasa si 3 linguri de ulei. Amestecati si pastrati intr-o cutie la rece.  
https://www.blogulluicatalina.com/2022/06/lup-de-mare-biban-cu-ardei-si-rosii.html
Pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota sunt necesare urmatoarele ingrediente: biban/lup de mare, ardei, sos de rosii, ceapa.

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota
  • 1 lup de mare proaspăt curatat si vidat
  • 1 ardei rosu kapia
  • 1 lingura sos patrunjel - usturoi de casa
  • 4 linguri sos de rosii de casa
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • rozmarin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota:

Iata cum se prepara Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota

Curatati si taiati lamele ceapa.

Curatati si taiati ardeiul kapia in rondele.

Spălați și uscați pestele  cu un prosop de hârtie. 

Se condimentează cu sare și piper, se unge cu ulei de măsline si cu sosul de patrunjel. 

Puneți hârtie de copt pe o tava de cuptor. 

Puneți o parte din legume deasupra ; ardel ceapă, 

Așezați bibanul deasupra și acoperiți-l cu restul de legume. 

Puneti sosul de rosii si o creanga de rozmarin..

Inchideti papiota si dati la cuptor timp de 40 de minute la 170°C.

Deschideti papiota cu atentie si rumeniti-l 10 minute la 200°C.

Serviti imediat cu garnitura dorita!

Vezi si reteta de Somon la gratar si salata de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de biban/lup de mare cu ardei si rosii, gatit in papiota" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav proaspat cu legume la cuptor