Rata in sos de vin rosu

de elucubratiiculinare in Rata, 16 Mar 2014 | 7095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copane de rață
  • sare
  • piper negru
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță rozmarin
  • 400 ml vin roșu
  • 2 linguri gem/dulceață de afine
  • 4-6 cartofi
  • pătrunjel verde
  • 1 sfeclă roșie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata in sos de vin rosu:

Încingem cuptorul la 190 grade C. Condimentăm copanele de rață cu sare și piper negru măcinat. Spălăm bine cartofii - în cazul în care-i lăsați în coajă cum am făcut eu. Se taie în jumătăți sau sferturi în funcție de mărimea lor.

Punem copanele de rață împreună cu cartofii într-o tavă. Adăugăm cățeii de usturoi și presărăm rozmarinul. Acoperim tava cu folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru aprox. 1 oră. Nu e nevoie de ulei pentru că se va topi toată grăsimea de pe copanele de rață.

Într-o crăticioară amestecăm vinul cu dulceața de afine și punem la foc mic pentru 5 min. Când copanele de rața sunt gata se scot din cuptor, se așează în altă tavă și se toarnă sosul peste ele. Se mai dau la cuptor pentru 15 minute, stropindu-le din când în când cu sos.

Cartofii se păstrează la cald până la servire. Servim cu cartofi pe care putem presăra pătrunjel verde proaspăt tocat și salată de sfeclă roșie varianta Ivarianta II sau varianta voastră preferată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de rata cu varza rosie