Rasturnata cu pere

de Sasha1 in Prajituri, 19 Sep 2014 | 2926 vizualizari

 

Simplu si gustos!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr zahar pentru caramel
  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 150g faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • 2 pere aromate sau ( alte fructe nezemoase)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu pere:

Spalam , curatam de samburi si taiem perele in lungime.

Preparam blatul :  se separa galbenusurile de albusuri. Se fraca albusurile cu zaharul,  faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile, esenta si faina .  

Ne apucam de caramel:  Intr-o craticioara  rotunda topim zaharul, dupa ce s-a topt luam cratita si o invartim pana se intareste caramelul, asezam perele  si punem aluatul peste.

Lasam la copt 20 de minute la 160 de grade. Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi putem orma sau manca alaturi de cateva linguri de  frisca. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere si bezea