Racituri

de Alexandra Burz in Porc, 4 Ian 2016 | 5382 vizualizari

 

Un preparat specific sarbatoriilor de iarna, care se prepara in preajma Bobotezei ( cel putin in Ardeal)

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse porc afumate
  • 1 ciolan porc afumat
  • 300 gr sorici
  • 4 plicuri de gelatina pt inchegat
  • 3-4 l apa
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Boia
  • Sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

  • Se spala bine carnea si se pune in oala cu foi de dafin, boabe de piper si doua cepe potrivite crepate in 4.
  • Se pune apa pana trece de carne cu 15-20 cm.
  • Se dau la fiert pana cade carnea de pe os.
  • Pe parcurs se adauga sare dupa gust.
  • Cand sunt fierte se strecoara si in lichidul obtinut dizolvam gelatina preparata dupa instructiuni.
  • Impartim carnea in caserole..punem lichid cat sa o acopere si lasam la rece pana a doua zi.
  • Presara deasupra boia dulce sau iute.

TIPS-URI

1

Poti adauga in compozitie morcovi pt un plus de aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]