Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume

de Miha in Pui, 13 Apr 2010 | 8294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 copanele
  • sare si piper
  • rozmarin
  • boia de ardei
  • cimbru
  • Pentru sos:
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 capatana usturoi
  • boabe de piper
  • 1/2 foaie de dafin
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 cana supa de carne ( apa sau vin)
  • In plus:
  • 2 pungi de hartie sau 1 coala de hartie mai groasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume:

Pungile de hartie se ung foarte bine cu ulei. Copanelele se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei,rozmarin si cimbru, dupa care se pun in pungi. Se strange bine punga. Pungile se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 1 ora.

Ceapa se toaca marunt, iar restul legumelor se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mici sau se taie felii subtiri, dupa preferinta. Se inabusa in cateva linguri de ulei de masline, pana incep sa se inmoaie. Se adauga sucul de rosii si se mai inabusa 5 minute. Se stinge cu supa, apoi se mai lasa sa fiarba cca 20 de minute, adaugand piperul, foaia de dafin, cimbrul si sare dupa gust. Daca va place se poate adauga si putin vin rosu.

Se rupe punga de hartie, carnea se pune pe un platou si se acopera cu sos.

TIPS-URI

1

acest sos poate fi servit la diverse preparate din carne, peste, orez sau paste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la punga cu sos picant de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui, cu vin si usturoi, la cuptor