Pulpa de porc in sos de rosii, ciuperci si usturoi

de Adrian2016 in Porc, 7 Apr 2017 | 7847 vizualizari

 

Am scapat usor in seara asta cu aceasta friptura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpa de porc
  • 250 gr rosii in bulion
  • 300 gr ciuperci conserva
  • 50 gr vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc in sos de rosii, ciuperci si usturoi:

      Carnea o taiem felii pe care le punem intr-un castron, impreuna cu uleiul de masline, vinul, sare, piper. Lasam la marinat 30 de minute, la frigider.

       Intr-un vas de yena, asezam carnea marinata si ciupercile, acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, timp de 30 de minute.

Intre timp preparam sosul. Zdrobim cateii de usturoi, ii frecam cu sare, adaugam treptat uleiul, asa cum facem la maioneza, frecand mereu, pana obtinem o crema. Adaugam pulpa de rosii si amestecam pana se omogenizeza compozitia. Turnam acest sos peste carne, avand grija sa acoperim in intregime carnea. Daca este nevoie, mai adaugam putin suc de rosii si apa.

Punem din nou in cuptor si mai lasa cca. 10-15 minute.

TIPS-URI

1

Pentru aroma putem folosi cimbru, rozmarin, dupa gustul fiecaruia.

2

Servim carnea fierbinte, cu piure de cartofi, cartofi prajiti, orez, insotita de muraturi sau salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in sos de rosii, ciuperci si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc impanata, cu vin la cuptor