Pui pe sticla la cuptor

de reisnaor_2006 in Pui, 17 Feb 2015 | 22241 vizualizari

 

Sotul meu m-a tot batut la cap sa-i fac pui pe sticla,am spus sa incerc si l-am preparat dupa reteta lui Horia Virlan.A iesit foarte bun,delicios.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1-1,200 kg
  • 2 lg de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • boia dulce
  • boia iute
  • 1-2 lingurite delicat
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 1 lg de apa
  • 1 sticla de bere de 0,750 cu apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla la cuptor:

Puiul l-am spalat in interior si in exterior si l-am uns cu marinata preparata din ingrediente.

Intr-un bol se amesteca usturoiul pisat , boia dulce si iute, rozmarinul, delikatul,sarea si piperul.Se adauga uleiul de masline si apa, se amesteca pana se obtine consistenta unei paste cu care se unge puiul si se lasa la marinat in frigider aproximativ 1 ora.

Dupa ce l-am lasat la marinat am crestat pipeptul de pui cu cutitul si am mai adaugat usturoi taiat.Am umplut o sticla de bere cu apa si am introdus puiul pe ea.

Sticla am asezat-o in tava cuptorului (pe care l-am incalzit inainte) in care am pus o cana de apa, usturoi, cartofi curatati si taiati pe care i-am sarat si piperat. Am pus tava in cuptor la 220 de grade ptr 1 ora. Din cand in cand am stropit puiul cu zeama din tava.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

Se poate servi cu cartofi natur si salata sau simplu asezonat cu un sos de smantana cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

17.02.2015, 14:03

Imi lasa gura apa

geoline 1

17.02.2015, 15:50

ce apetisant arata...

Teo 1

17.02.2015, 22:22

Ce grozavieee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]