Pui pe sticla la cuptor

de tytyan in Pui, 13 Apr 2014 | 26978 vizualizari

 

Este o reteta foarte buna pentru o masa alaturi de 4 persoane.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (>1,5kg)
  • 2 linguri mari de vegeta
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 3-4 linguri de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla la cuptor:

Se curata puiul si se spala foarte bine. Se usuca cu prosoape de hartie. Usturoiul se zdrobeste pe tocator cu ajutorul unui cutit. Se cresteaza pielea si se baga pe sub piele bucati de usturoi. Se unge puiul cu ulei, vegeta, piper, cimbru, boia (inclusiv in interior). In interior, pe langa condimentele specificate mai sus, se baga patrunjel tocat marunt si usturoi de asemenea tocat. In functie de cat de sarat il dorim mai putem adauga sare.

Se umple o sticla (eu am pus o sticla de 1 l de Borsec) cu apa si se aseaza pe o tava in care in prealabil am turnat cam 4 cani de apa. Se incalzeste cuptorul apoi se baga tava cu puiul pe sticla. Dureaza cam 2 ore in functie de pui si de puterea cuptorului (poate dura si mai putin, dar nu recomand sa il gatiti la foc foarte mare deoarece trebuie sa aiba timp sa se patrunda). Trebuie sa aveti grija ca in tava sa fie permanent apa. Daca mai trebuie, adaugati apa fierbinte ca sa nu se sparga sticla.

POFTA BUNA!!!!

TIPS-URI

1

In loc de sticla puteti folosi un borcan mai inalt in care puteti turna un bait facut din apa,putin ulei,vegeta,cimbru,usturoi,patrunjel tocat si o foaie de dafin.

2

In momentul cand apa din borcan incepe sa fiarba toate aromele intra in pui din interoir.

3

Se serveste foarte bine alaturi de o salata verde sau muraturi.

4

Ca si garnitura am folosit cartofi copti la cuptor sau un piure de cartofi cu unt.

5

Pentru puiul asta am facut o paine speciala cu condimente(reteta am sa o postez la sectiunea potrivita)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]