Pui cu usturoi si cimbru

de claudiaO in Pui, 6 Feb 2020 | 2957 vizualizari

 

Din dorinta de a pune ceva bun lângă mamaliguta, am făcut acest minunat pui cu usturoi si cimbru. După ce mi-a trăznit mie ideea, am cautat pe net sa vad daca a mai făcut cineva si am gasit ceva asemănător la Gina Bradea .

 

INGREDIENTE

  • 8 buc pulpe superioare de pui
  • 2 linguri untura
  • 1 căpătâna mare si frumoasa de usturoi
  • 2 lingurite cimbru
  • Sare, piper si 1 linguriță Maggi
  • 1 praf de boia dulce
  • 150 ml vin alb demisec
  • 1 lingura de pătrunjel la final
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu usturoi si cimbru:

Curățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem cimbrul si piper după gust. Punem capac si înăbușit vreo 5 minute, apoi turnam vinul, adăugăm și maggi si fierbem înăbușit la foc potrivit pana se pătrunde puiul si mai scade sosul. Adăugăm restul de usturoi tăiat feliute, daca mai este cazul mai punem putina sare, presaram un praf de boia dulce si mai lăsăm pe foc 3-5 minute. Presaram patrunjelul si gata! 

Poftiți la masa!

TIPS-URI

1

Merge de minune cu mamaliguta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu usturoi si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
pui cu garnitura de sparanghel si morcov