Pui cu sambal oelek si lapte de cocos

de Bucataria_lui_Tavi in Pui, 21 Iul 2010 | 6157 vizualizari

 

Va propun o reteta cu specific indonezian, piept de pui cu sambal oelek si lapte de cocos.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 250 g piept de pui, taiat fasii subtiri;
  • 3 cepe, taiate inele;
  • 1 ardei gras verde, taiat cuburi;
  • 1 lingurita coaja de lamaie;
  • sucul de la 1/2 de lamaie;
  • 4 graunte de usturoi, zdrobite;
  • 3 linguri cu suc de ananas;
  • 1 lingurita sambal oelek;
  • 3 linguri cu ulei de susan;
  • 2 linguri lapte de cocos;
  • 1/2 lingurita cu praf de ghimbir;
  • 150 ml apa;
  • sare dupa gust.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sambal oelek si lapte de cocos:

Pregatire ingrediente: Taiati ceapa inele si ardeiul gras cuburi. Radeti o lingurita de coaja de lamaie si stoarceti apoi jumatate din lamaie. Zdrobiti usturoiul, pregatiti-va sucul de ananas, laptele de cocos, praful de ghimbir si aveti toate ingredientele la indemana pentru a purcede la treaba.

Preparare piept de pui cu sambal oelek si lapte de cocos: Condimentati cu un praf de sare carnea de pui si amestecati bine. Turnati apoi deasupra sucul de lamaie si lasati 10 minute carnea sa se marineze.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, turnati uleiul in wok si lasati-l sa se incinga.

Puneti puiul in wok si rumeniti-l, la foc iute, pana se evapora toata apa lasata de pui si acesta capata o culoare maro-aurie.
Dupa ce s-a rumenit carnea de pui, scoateti-o din tigaie, puneti-o intr-un bol si lasati-o deoparte.

In uleiul in care ati prajit carnea de pui adaugati ceapa si rumeniti-o 30 de secunde, la foc iute, dupa care adaugati si ardeiul gras. Rumeniti-le in continuare, impreuna, pana cand ceapa capata o culoare brun-aurie, amestecand din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit ceapa, adaugati in wok si usturoiul zdrobit si amestecati bine. Adaugati apoi pasta de sambal oelek, praful de ghimbir, coaja de lamaie, sucul de ananas, laptele de cocos, apa si, in final, carnea de pui.

Amestecati si lasati sa fiarba, la foc mic, cca. 15 minute, amestecand din cand in cand. Dupa ce a fiert 15 minute, stingeti focul si lasati-o sa se racoreasca 10 minute.
Puneti apoi in farfurii si se poate servi cu garnitura de orez.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sambal oelek si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos de gutui