Pui cu legume in vas roman

de Irina in Pui, 24 Feb 2014 | 5759 vizualizari

 

Aproape ca uitasem de vasul meu roman, ascuns intr-un fund de dulap. Mi s-a facut pofta instantaneu de un pui rumen si fraged, gatit simplu, cu niste legume pe langa el.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 3 cepe rosii
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 fenicul
  • 6-7 ciuperci champignon
  • 2 capatani de usturoi
  • sare si piper 
  • busuioc
  • chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in vas roman:

Am pregatit intai vasul roman: am umplut vasul si capacul cu apa si am lasat cam 20 minute, sa-si traga apa suficienta. Puiul si legumele se vor gati astfel doar in aburul format, fara adaos de grasimi, deci mult mai sanatos. 

Puiul curatat si spalat l-am asezat intreg in vas.

Am curatat legumele, cartofii i-am taiat in doua, iar feniculul in patru. Morcovii si ceapa le-am lasat intregi, iar usturoiul l-am desfacut fara sa il curat de coaja. 

Pe langa pui am adaugat cartofii, morcovii si ceapa si am condimentat.  Am acoperit vasul cu capacul si l-am pus la cuptor pentru 45 minute. 

Am adaugat in vas feniculul, ciupercile si cateii de usturoi si am lasat vasul in cuptor, la foc moale, inca pe atat. 

Cu 15 minute inainte de final, am lasat vasul in cuptor fara capac, pentru ca puiul sa se rumeneasca frumos. Sa nu uit: din cand in cand am uns puiul cu zeama lasata in vas.

Puiul s-a rumenit frumos la suprafata, dar interiorul e foarte fraged. Fiecare leguma si-a pastrat gustul, ba chiar e mai pronuntat, mai dulce, surprinzandu-te cu fiecare noua imbucatura.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (26)

danakarin 1

25.02.2014, 05:05

Sanatos si bun!

Lau 1

25.02.2014, 09:08

_Alina_ 1

25.02.2014, 10:29

Pfoai! Cum arata! Senzational!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]