Pui cu bere, mere si ardei

de Doinavar in Pui, 5 Mar 2013 | 4676 vizualizari

 

La noi in Timisoara, in Piata Badea Cartan, am dat peste un magazinut pe care nu-l stiam, e mai nou, nou de tot, unde am gasit fel de fel de produse din carne de pasare, toate pasarile posibile :) , pui, curcan, rata, gasca, colibri, fazani si pasarea Dodo :). Am cumparat 1 kg de piept de pui bucatelit, adica taiat bucatele mici, pe timisoreneste. Cu doar 8 lei/kg. Am facut o supa cu taitei si o mancare. Dupa ce am preparat atatea retete din Turul Frantei, cu bere, cu vin, cu mere … am compilat una, tot cu influente frantuzesti, in care am luat ce mi-a placut de la fiecare. Yummi, yummi.

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui (bucatelit)
  • 1 mar mare
  • 2 ardei kapia (grasi) rosii
  • 5 linguri de ulei
  • 250 ml bere blonda
  • cimbru, dafin, patrunjel, oregano
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bere, mere si ardei:

Puneti la prajit in ulei, la foc mic, intr-o cratita care poate fi data si la cuptor (sa nu fie cu manere de plastic) bucatelele de piept de pui. Dupa cateva minute, cand se albesc pe toate partile, adaugati ardeiul rosu, taiat fasiute subtiri, caliti 4-5 minute, apoi adaugati marul, curatat de coaja si cotor si taiat feliute. Turnati ~200 ml apa si lasati la foc mic pana incepe sa fiarba. Adaugati berea, 2-3 foi de dafin, sare, piper, celelalte condimente si dati cratita la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 35-40 minute.

Mancarica o sa scada frumos, pieptul de pui se va rumeni, va fi numai bun de servit la masa. Serviti cu garnitura (eu am servit cu cartofi natur), decorati cu patrunjel verde si neaparat o bere rece. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bere, mere si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Slimline Barista

- 500 lei
1699.99 lei
1199.99 lei

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

06.03.2013, 08:27

Doinavar 1

06.03.2013, 11:53

Va multumesc mult de tot.

diana_k 1

06.03.2013, 17:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]