Pui cu alune si apio

de anca_rm in Pui, 20 Ian 2017 | 3444 vizualizari

 

O reteta cu carne de pui mai deosebita. Cateodata imi e dor sa ies din cotidian si atunci incerc diferite combinatii de arome si texturi. Asta este una dintre ele si tare mult ne-a placut ce a iesit.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui
  • 2 fire apio
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • jumate legatura patrunjel verde
  • 50 gr alune de padure
  • coaja de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune si apio:

Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea foarte bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucatica. Acoperim castronul cu o folie si punem la frigider pentru cateva ore. Se poate lasa de seara pana a doua zi.

 Alunele de padure le-am prajit intr-o tigaie.

Ceapa, apio si ardeiul le taiem, iar usturoiul il pisam.

Intr-o tigaie sau wok, punem doua linguri de ulei la incins. Cand uleiul este cald, adaugam carnea de pui si o lasam sa se faca usor, pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa, apio si ardeiul capia si o lingura de sos de soia. Daca considerati ca mai trebuie sare, acum puteti adauga, dar tineti cont ca sosul de soia este sarat. Acoperim cu un capac sau daca nu aveti capac potrivit, se poate pune folie de aluminiu.

Lasam pe foc circa 15 minute. Presaram deasupra alunele de padure si usturoiul pisat, mai lasam 2-3 minute sa fiarba. Oprim focul, presaram deasupra patrunjel verde tocat si acoperim din nou pentru 5 minute.

 Servim cald cu orez sau orice alta garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune si apio" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]