Pui cu alune

de crisad in Pui, 30 Ian 2010 | 4988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piept de pui 1 buc
  • 150 gr alune (prajine sau nu )
  • 2 catei usturoi
  • o jumatate de morcov
  • 3 linguri de soia
  • 2 ling amidon
  • 1 ling apa
  • 2 linguri coniac
  • 100 ml supa de pui
  • 2 linguri ulei floarea soarelui
  • orez pt garnitura
  • telina
  • pieptul de pui
  • ghimbir
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu alune:

orezul se pune la fiert in apa cu putina sare

pieptul  de pui se taie cubulete 

legumele se taie in fasii subtiri

 amidonul se amesteca cu apa cu sosul de soia  coniacul ( eu am folosit whiski )supa de pui(eu am avut concentrat de data asta )

se incinge bine uleiul in tigaie -wok si se pun cubulete de pui si se amesteca cam 3-4 min la foc iute

apoi se adauga alunele si dupa 2 min legumele si se amesteca inca 3-4 min

apoi se adauga sosul  si tb amestecat continuu deoarece din cauza amidonului sosul se leaga f repede   se mai lasa cam 1 min pe foc si se stinge focul

am adaugal la sfarsit ardei iute uscat macinat si ghimbir praf

se serveste cu garnitura de orez si supliment de sos de soia in functie de gusturi

TIPS-URI

1

e de preferat ghimbir proaspat tocat marunt dar dezavantajul oraselor mici nu gasesti decat praf

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pollo Vesuvio