Pui basc

de Catalina L in Pui, 11 Mar 2015 | 5633 vizualizari

 

Puiul basc este o specialitate culinară tipică a Țării Bascilor.
Inițial compus din legume și pâine, acest fel de mâncare contine bucati de pui prajite si fierte intr-o caserola cu un amestec de roșii,ardei roșu și verde, usturoi, ceapa si boia de ardei.
Țara Bascilor mare este formată din șapte regiuni și teritorii istorice.
Sloganul basc "zazpiak bat" înseamnă șapte fac unu.
Sudul regiunilor basce (spaniole) (cele trei provincii ale comunității autonome basce, plus Navarra, în bască Nafarroa) formează Hegoalde. Nordul regiunilor basce franceze formează Iparralde.
Regiunile basce (franceze) sunt in partea departamentului Pyrénées-Atlantiques.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui întreg taiat în bucăți
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardel verde
  • 1 ardel galben
  • 4 roșii
  • 1 ceapa
  • 100 g bacon
  • 3 catei de usturoi
  • 10 cl de ulei de măsline (3-4 linguri)
  • 10 cl de vin alb
  • 1 lingurita boia de ardei
  • cimbru, dafin
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui basc:

Sarati și piperati bucatile de pui.

Se presara deasupra boia de ardei.

Se curata si se toaca ceapa și usturoiul.

Se taie baconul în bucăți mici.

Se curata si se spală ardeii și roșiile. Taie-le în cubulete.   

Intr-o tigaie mare (un wok este ideal), rumeneste carnea de pui în uleiul de măsline fierbinnte. Scoate carnea si pune in tigaie usturoiul, ceapa, și baconul. 

Gatiti 2 minute, amestecand apoi adaugati bucatile de pui. 

Adaugati ardeii și roșiile, reveniti totul două minute la foc mare, amestecand. Condimentati cu sare și piper.

Se adaugă vinul alb, ierburile, se acopera cu un capac și se fierbe la foc mic timp de o oră. Se serveste fierbinte cu orez (vezi reteta aici) sau cu cartofi .....  

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.03.2015, 21:34

Faina reteta!

Lia_ 1

12.03.2015, 07:05

buna introducerea. dar si reteta

_Alina_ 1

12.03.2015, 09:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel din pulpe