Pui aromat

de rodica_m in Pui, 26 Sep 2011 | 14557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 3 linguri maioneza
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 6-7 rosii cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat:

Puiul se spala, se taie pieptul (pe care-l folositi la altceva) si se aplatizeaza. Se sareaza puiul dupa gust.

Intre timp preparam sosul: intr-un bol punem maioneza (de preferat sa fie cumparata), ketchup-ul si restul condimentelor. Se amesteca totul foarte bine, se pune si zeama de lamaie.

Se "maseaza" puiul foarte bine pe ambele parti cu acest sos. Se pune in tava. Eu nu am uns tava cu ulei pentru ca puiul isi lasa suficienta grasime. Am mai lasat puiul la frigider pentru 30 min pentru a lua aroma condimentelor. Dupa 30 min am scos tava de la frigider. Se pun si rosiile  in tava si se da totul la cuptorul incis la 180 C pentru maxim 1 ora.

Se seveste cald cu sau fara garnitura.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Maioneza fragezeste carnea de pui si ii da o aroma placuta.

2

Nu am incercat sa prepar pui la cuptor cu maioneza de casa, dar cel mai indicat este sa folositi maioneza cumparata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui la tigaie