Profiterol

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Ian 2014 | 9925 vizualizari

 

Trebuie sa precizez ca expert in pregatirea aluatului pentru eclere este sotul meu Vali,el presteaza partea cu pregatirea aluatului,eu doar le asez in tava,si le umplu.Un profiterol e bine venit oricand,se face repede daca ai totul pregatit si la indemana...

 

INGREDIENTE

  • Aluat pentru eclere-gogosele
  • 250 g margarina unirea
  • 1/2 l apa
  • un praf de sare
  • 250 g faina
  • 6 oua
  • Crema
  • 1 plic de crema vanilie Dr.Oetker
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 200 ml smantana frisca
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • Pt.asamblarea profiterolului
  • inghetata bourbon-vanilla
  • frisca
  • sos de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Tinand cont si de prepararea eclerelor,durata este mai mare.Profiterolul ''asamblat'' dureaza doar 5 min....

Aluat ecler:

Se pune la fiert apa cu sare si margarina ,se amesteca pana se topeste margarina ,cand incepe sa fiarba se adauga faina si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.Se lasa la racit,suficient de bine ,apoi se incorporeaza ouale,unul cate unul.Se pune aluatul intr-un posh si se formeaza mini eclere si gogosele,se da tava la cuptor si se coc la foc mediu ,sunt gata cand incep sa se rumeneasca.Se lasa putin la racit,se taie in doua si s eumplu cu crema.

Crema: Plicul de praf cu zaharul se amesteca cu smantana si laptele si se mixeaza la viteza mare.Separat untul la temperatura acmerei se amesteca bine,sa fie moale si apoi se ia cate putin din crema si se amesteca cu untul,pana devine o crema spumoasa si omogena.

Asamblare profiterol:

Intr-un pahar cu picior,gen cupa,se aseaza gogoselele de ecler,apoi inghetata,se orneaza cu frisca si sos de ciocolata..Cam asta-i tot...

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu inghetata