Pricomigdale

de Ina in Dulciuri, 6 Iun 2013 | 15923 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri de ou
  • 300 g zahar
  • putina esenta de migdale
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g samburi de caisa
  • 50 g alune prajite nesarate
  • 2 linguri rase cu faina
  • un praf de sare
  • fructe de goji ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa  mixam pana cand zaharul se topeste si spuma devine lucioasa. Este de preferat sa batem albusurile deasupra unui vas cu apa clocotita. Se adauga nucile, alunele, samburii de caisa ( toate prajite si maruntite ), faina si esenta de migdale.

Intr-o tava, pe hartie de copt  punem cu lingurita gramajoare din compozitia de pricomigdale, luand doar din marginea compozitiei, ca la galuste.  Drept mot am folosit alune si fructe de goji.

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 25 minute. Daca dorim sa obtinem pricomigdale mai crocante, coacem cu usa cuptorului usor intredeschisa , dar vom prelungi timpul de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Ina 1

07.06.2013, 14:54

Ia sa-mi dai e-mail-ul sotului, Simona! )

Ina 1

07.06.2013, 14:55

Ma bucur mult ca va plac, si mie mi-au placut mult si chiar am exagerat cu mancatul lor ...

Raisha 1

19.11.2013, 17:48

Foarte bune!! Prajiturile copilariei mele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu iaurt, zmeura si sos de visine