Prajitura Valurile Dunarii

de Zamfira in Prajituri, 27 Oct 2013 | 22860 vizualizari

 

Este o prajitura pufoasa, aroma puternica de visine, frisca si ciocolata. Crema extreme de fina si aspectul colorat, face ca aceasta prajitura sa devina extreme eleganta in momente de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 350 g faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei (de preferat ulei de floarea soarelui)
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 150 g visine (din gem. dulceata sau compot)
  • Crema:
  • 1 plic pudinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • 1 pliculet gelatina
  • 3 linguri de zahar
  • Glazura de ciocolata:
  • pentru o glazura moale:
  • 100 g ciocolata (amaruie, cu lapte)
  • 100 ml frisca lichida
  • pentru o glazura tare:
  • glazura de ciocolata la plic Dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Blatul: batem ouale cu zaharul pana cand devine cremoas (lucram doar cu mixerul), adaugam laptele si uleiul, omogenizam totul foarte bine, adaugam faina, praful de copt in ploaie. Jumatate din cantitate vom pune intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, in cealalta jumatate adaugam o lingura de cacao si-l turnam deasupra aluatului alb, nivelam totul. Deasupra asezam visinile scurse de zeama.

Timp de coacere: 25-30 minute (foc mediu), facem testul cu scobitoarea.

Crema: Fierbem laptele, adaugam 3 linguri de zahar si praful de pudinca vanilie. Lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a nu se intari. Dupa ce s-a racit, adaugam frisca batuta tare si gelatina (respectam instructiunile de pe plic).

Intindem crema pe suprafata blatului (blatul trebuie sa fie bine racit). Nivelam crema apoi adaugam glazura de ciocolata moale sau tare.

Glazura moale de ciocolata:

Topim ciocolata in 100 ml frisca lichida, dupa ce s-a racit, intindem glazura pe suprafata prajiturii.

Lasam prajitura la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu vişine – Multicooker