Prajitura Trandafir

de - Andreea - in Dulciuri, 30 Sep 2014 | 13647 vizualizari

 

Una din cele mai bune retete cu aluat dospit mancate vreodata !!! Abea am apucat sa pun deoparte pentru pachetul copiilor ...iar ieri imi cereau din nou :) .

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 150 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura cu zahar tos
  • 350 gr faina alba tip '00'
  • 1\2 cub drojdie proaspata
  • sare
  • Pentru crema :
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Trandafir:

Intr-un bol punem apa cu uleiul si amestecam cu ajutorul unui tel.

Adaugam galbenusurile si un varf de sare si batem ingredientele spuma . Punem zaharul si mixam pana ce zaharul s-a topit . 

Punem faina ,drojdia proaspata ( daca nu aveti drojdie proaspata puteti folosi si drojdie uscata 1\2 plic) si incepem sa framanam aluatul pana devine nelipicios .

Separat amestecam bine untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana ce obtinem o crema .

Cu ajutorul unui sucitor intinedem aluatul intr-o foaie subtire pe care intindem crema de unt . 

Rulam aluatul si cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit taiem felii dupa marimea dorita .

Asezam aluatul intr-o tava neunsa si lasam sa se odihneasca pentru 30-40 minute la loc cald . 

Punem tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute .( folositi o scobitoare pentru a vedea de aluatul este copt in interior) .

Lasam sa se raceasca ( daca avem rabdare :) ) si servim .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase