Prajitura Tavalita

de Bianca20 in Prajituri, 18 Apr 2014 | 24766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua;
  • 160 g. zahar;
  • 150 g. faina;
  • 4 linguri ulei;
  • o lingurita de esenta de vanilie;
  • un praf de sare;
  • Glazura:
  • 200 g. zahar;
  • 80 ml. apa;
  • 3 linguri cacao;
  • 4 linguri unt;
  • 40 g. ciocolata amaruie;
  • 200 g. nuca de cocos.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat: Galbenusurile se mixeaza cu jumatate din zahar pana se albesc si isi dubleza volumul. Se adauga uleiul si esenta de vanilie si se amesteca pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si restul de zahar si se adauga in compozitia de galbenus. Se adauga faina si se amesteca cu o paleta pana ce compozitia rezultata are consistenta unei smantani mai groase. Se pune in tava si se da la cuptor pentru 35-40 minute la temperatura de 180 grade.

Glazura: Cacaoa se amesteca cu zaharul si apa si se pune la fiert pe foc mic. Din momentul in care incepe sa se ridice, se amesteca timp de 5 minute. Se opreste focul si se adauga ciocolata. Dupa ce se topeste si se incorporeaza bine, se adauga untul.

Blatul racit se taie cubulete si se da prin glazura obtinuta si se tavaleste prin nuca de cocos. 

TIPS-URI

1

Untul se poate inlocui cu margarina;

2

Ciocolata este obtionala;

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]