Astăzi te îndulcim cu o prăjitură extraordinar de gustoasă, cu mere și nuci pecan în sos de caramel. Este o rețetă care va deveni preferata ta.
Pentru Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, zahăr, făină, mere, nuci, unt.
Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile 20 x 30 cm.
Pregătește întâi caramelul.
Pune zahărul la topit într-o tigaie, la foc mic. Când zahărul s-a topit, adaugă untul și amestecă continuu până se omogenizează. Adaugă smântâna lichidă și omogenizează. Adaugă nucile pecan și amestecă. Toarnă compoziția în tava de copt și întinde în strat subțire.
Taie merele în cubulețe și pune-le în strat egal peste nucile din tavă.
Sparge ouăle într-un bol, adaugă un praf de sare și zahărul și mixează foarte bine până își dublează volumul. Adaugă esența de vanilie și uleiul și mixează din nou. Încorporează făina și praful de copt.
Toarnă aluatul în tava de copt, peste mere.
Coace prăjitura cu mere și nuci în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 35-40 de minute.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat.
Răstoarn-o apoi pe un platou și îndepărtează hârtia de copt. O poți tăia abia după ce s-a răcit de tot.
Savurează o porție generoasă și bucură-te de gustul ei bun și textura crocantă a nucilor caramelizate.