Prajitura rasturnata cu mere

de diana_k in Prajituri, 2 Feb 2013 | 4745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de : 4-5 mere, scortisoara
  • pentru tapetat tava : 7 linguri zahar
  • pentru blat: 5 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 5 linguri lapte,
  • 5 linguri ulei,
  • 8 liguri faina,
  • 1 praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

 Incepem cu pregatirea vasului in care vom coace prajitura, eu folosesc o cratita cu diametrul de 28 cm.
Se arde zaharul direct in cratita la foc mic, amestecand mereu pana cand se topeste tot zaharul.
Rotim cratita astfel incat zaharul sa tapeteze fundul dar si peretii vasului..... cam de 3-4 cm inaltime.
Merele se curata de coaja , se taie felii si se raspandesc pe fundul cratitei se presara scortisoara
Pregatim blatul:
Albusurile se bat spuma, se adauga treptat zaharul, cand acesta s-a topit incorporam galbenusurule, apoi pe rand laptele si uleiul. La sfarsit incorporam si faina impreuna cu praful de copt.
Turnam compozitia peste mere si introducem la cuptor la 180 grade C, pentru 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alilianaa 1

02.02.2013, 23:08

Foarte buna. Pe repede inainte fac destul de des.

mamaieelena 1

03.02.2013, 00:13

place

DIANA B 1

03.02.2013, 10:25

Tot ce-i ,,rasturnat" , e buuun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

ieri la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

ieri la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]