Prajitura Ochelari

de Corinuta in Prajituri, 10 Feb 2010 | 14849 vizualizari

 

O prajitura dulce...acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g nuca macinata
  • 250 g margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 25 g drojdie
  • 20 g lapte
  • 100 g smantana
  • un compot de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ochelari:

Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, dupa care se adauga laptele caldut. Se face un aluat amestecand faina cu margarina, drojdia, sarea, galbenusurile de ou si smantana si se lasa sa dospeasca o jumatate de ora, acoperit.

Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga nuca macinata.Se scurg visinele din compot si se scot samburii.

Se imparte aluatul in doua parti. Se intind foi dreptunghiulare, iar pe lungime se aseaza cate un rand de visine pe ambele parti. Se ruleaza spre mijloc, lasand o distanta de 3 cm intre parti unde se intinde compozitia cu nuca. Se aseaza ambele rulade intr-o tava unsa cu ulei si tapata cu faina si se coc 30 min. la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ochelari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Corinuta 1

11.02.2010, 22:37

multumesc, multumesc...imi fac antrenamentul ptr cand o sa inceapa micuta printesa sa manance

jolygina 1

26.06.2010, 09:50

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 20:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bezele cu nuci