Prajitura Ochelari

de Corinuta in Prajituri, 10 Feb 2010 | 14753 vizualizari

 

O prajitura dulce...acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 400 g zahar
  • 4 oua
  • 150 g nuca macinata
  • 250 g margarina
  • un varf de cutit de sare
  • 25 g drojdie
  • 20 g lapte
  • 100 g smantana
  • un compot de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Ochelari:

Se freaca drojdia cu o lingurita de zahar, dupa care se adauga laptele caldut. Se face un aluat amestecand faina cu margarina, drojdia, sarea, galbenusurile de ou si smantana si se lasa sa dospeasca o jumatate de ora, acoperit.

Intre timp se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul, dupa care se adauga nuca macinata.Se scurg visinele din compot si se scot samburii.

Se imparte aluatul in doua parti. Se intind foi dreptunghiulare, iar pe lungime se aseaza cate un rand de visine pe ambele parti. Se ruleaza spre mijloc, lasand o distanta de 3 cm intre parti unde se intinde compozitia cu nuca. Se aseaza ambele rulade intr-o tava unsa cu ulei si tapata cu faina si se coc 30 min. la foc potrivit. Dupa ce s-au racit se pot pudra cu zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Ochelari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Corinuta 1

11.02.2010, 22:37

multumesc, multumesc...imi fac antrenamentul ptr cand o sa inceapa micuta printesa sa manance

jolygina 1

26.06.2010, 09:50

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 20:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura "hora unirii"