Prajitura inteligenta

de mirela0911 in Prajituri, 17 Mai 2015 | 7467 vizualizari

 

De multa vreme astepta pe lista si i-a venit randul! Ca isi merita numele v-ati convins si voi, cu siguranta, iar pe langa faptul ca e inteligenta mai e si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourboun
  • 250 g unt
  • 225 g faina
  • 1 litru lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga putin cate putin untul topit si racit, apoi faina mixandu-se la viteza mica pana se omogenizeaza. Se toarna laptele cate putin amestecandu-se incet pentru omogenizare.

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se incorporeaza treptat in compozitia cu lapte, amestecand cu o spatula cu miscari usoare. 

Se tapeteaza cu unt si faina o tava cu dimensiunile de 21x32 cm. Se toarna compozitia cu grija apoi se da la cuptor la foc mic pentru 70 de minute, dupa care se opreste focul si se lasa la racit in cuptor.

Se da la frigider pentru o ora dupa care se portioneaza si se serveste pudrata cu zahar praf cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Nu se deschide deloc usa la cuptor cat timp prajitura se coace!

2

Se poate adauga coaja rasa de portocale sau lamaie pentru un plus de aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]