Prajitura inteligenta

de madi_marin in Prajituri, 6 Oct 2010 | 25072 vizualizari

 

Sursa ,,gourmandine,,.....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 250 g margarina la pachet
  • 300 g zahar
  • 225 g faina
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri cu apa
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta:

Galbenusurile se freaca cu zaharul foarte bine pana se obtine o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie si apa.

Albusurile se bat si ele spuma tare cu un praf de sare.

Margarina se topeste pana devine lichida.

Compozitia de galbenusuri se amesteca cu margarina lichida calduta, faina cernuta, laptele caldut si la urma cu un tel se incorporeaza usor spuma de albusuri.

Se toarna compozitia in tava 25/35 cm unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace la foc micut o ora ....sau pana se coloreaza frumos portiunea de deasupra.

Se taie a doua zi cand ,inainte de servire ,se pudreaza cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

kamy 1

11.10.2010, 16:40

ARE CREMA ...NORMAL SA FIE MOALE CALDA

daniela11 1

11.10.2010, 17:00

MS SI SCUZE DACA TE-AM STRESAT, ASA INTRU EU IN PANIK SCUZE

kamy 1

11.10.2010, 17:06

nu m-ai stresat deloc...am scris cu lit mari deoarece am crezut ca nu vezi ca ti-am raspunssper sa iasa praji

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400