Prajitura *Cuburi de gheata*

de cristinutanicolita in Prajituri, 2 Ian 2016 | 15457 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 70 g cacao
  • 80 g faina

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 1 l lapte
  • 500 g zahar
  • 10 lg faina
  • zahar vanilat

300 ml frisca Sirop:

  • 150 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 lg zahar de tos
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura *Cuburi de gheata*:

Blat: Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile frecate si se omogenizeaza. Se adauga faina in ploaie amestecand cu palete de jos in sus pana se incorporeaza dupa care adaugam cacaoa. Se coace la foc mediu 30 min.

Crema: Se amesteca toate ingredientele,se fierb la foc mic pana se ingroasa,amestecand continuu.

Sirop: Se fierbe apa cu zaharul si la sf se adauga esenta.

Frisca se bate si se adauga zahar udra si arome dupa gust.

Asamblare: Se pune blatul racit pe un platou,se insiropeaza,se adauga crema ,peste crema frisca si decoram cu putina cacao.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura *Cuburi de gheata*" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

cristinutanicolita 1

04.01.2016, 20:56

Va multumesc

Alexandra Burz 1

04.01.2016, 21:13

Asta o iau si eu

RomanVirginia 1

29.12.2018, 18:31

Bună. Ce dimensiune are tava?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta Banoffee (varianta rapida)