Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)

de _Alina_ in Prajituri, 26 Apr 2013 | 5185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 330 g faina
  • 100 g migdale tocate
  • 115 g zahar
  • 300 ml apa calduta spre fierbinte
  • 50 ml ulei
  • 2 lg dulceata de pere
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 si 1/2 lgt otet alb
  • Decor
  • Optional - 1 cutie de lapte de cocos (doar partea solida)
  • fulgi de migdale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post):

1. Preincalzim cuptorul la 190°.

2. Faina o amestecam cu migdalele zdrobite si cu praful de copt. 

3. Apa o amestecam cu zaharul, uleiul, otetul si o incorporam in faina.

4. La final incorporam dulceata de pere si coaja de lamaie.

5. Punem compozitia intr-o tava (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor 30 min.  Testati cu o scobitoare - daca iese curata => blatul este copt. Lasam sa se raceasca in tava.

6. Omogenizam putin laptele de cocos cu ajutorul mixerului.

7. Taiem prajitura in patrate pe care le ornam cu lapte de cocos si cu fulgi de migdale.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu migdale si dulceata de pere (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna prajitura de post, cu crema de portocale