Prajitura cu capsuni si ciocolata

de Panacris in Prajituri, 2 Iul 2016 | 3087 vizualizari

 

O prăjitură de sezon ;) Ușor de realizat și tare ușor de savurat! Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • ouă 8 bucăți,
  • zahăr tos 24 linguri,
  • lapte grăsime 1,8 % 24 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 24 linguri,
  • făină albă de grâu cca 500 g, (atât cât să fie un aluat mai grosuț ca și cel de chec),
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • căpșuni cca. 500 g,
  • ștrasuri de ciocolată cca. 50 g,
  • zahăr pudră cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu capsuni si ciocolata:

Ouăle se bat energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat și un praf de sare. Se adauga alternând uleiul și laptele. După ce s-au încorporat bine se adauga făina cernută împreună cu praful de copt și coaja de lămâie. Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament. Între timp brânza de vaci se amestecă energic cu zahărul tos, ou, coaja de lămâie până ce se încorporează toate ingredientele.

Pe blatul din tavă se repartizează în mod uniform,  căpșunile curățate și tăiate în sferturi. Apoi se preasă ștrasurile de ciocolată de la Dr.Oetker pe toată suprafața prăjiturii.

 Se introduce tava cu prajitura la copt, în cuptorul preîncins, la foc potrivit ptr cca. 30 de minute.

După ce trece testul scobitorii, se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească în tavă și apoi se pudrează cu zahăr praf vanilinat.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu capsuni si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

ieri la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura cu blat de bezea si mousse de ciocolata alba si cafea espresso