Prajitura cu branza dulce si stafide

de Dana_Retetegg in Prajituri, 9 Mai 2013 | 6411 vizualizari

 

Este o prajitura foarte pufoasa si frageda, cu mijlocul cremos, usor de pregatit si foarte rapida.

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 250 g margarina,
  • 250 g zahar pudra vanilat,
  • 2 oua,
  • 600 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • esenta de lamaie,
  • un praf de sare;

Pt umplutura:

  • 800 g branza proaspata,
  • 2 oua,
  • 1/2 lingurita coaja lamaie,
  • 1/2 lingurita esenta lamaie,
  • 1 zahar vanilat,
  • 150 g zahar,
  • 130 g stafide.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si stafide:

Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 200 g zahar pudra. Am adaugat apoi ouale, esenta de lamaie, praful de copt si cel de sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte tare.

Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20 de minute. Am pus intr-un bol branza, ouale, zaharul, 1/2 lingurita coaja lamaie, 1/2 lingurita esenta lamaie, 1 zahar vanilat si am omogenizat bine. Am adaugat stafidele si am mai amestecat inca o data. Am pregatit o tava pe care am uns-o cu putina margarina.

Am impartit aluatul in 2 bucati si le-am intins pe masa infainata. Foaia de aluat nu trebuie sa fie chiar subtire, ca la placinta, ci mai groasa. Am pus prima foaie in tava si am taiat surplusul de pe margini. Am pus umplutura de branza si stafide si deasupra cealalta foaie de aluat. Nu uitati sa intepati din loc in loc, cu o furculita, atat prima foaie cat si pe a doua.

Am pus prajitura in cuptorul preincalzit la foc mic 40-45 de minute. Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o sa se raceasca 10 minute, apoi am pudrat-o cu zahar si am portionat-o.

TIPS-URI

1

Umplutura poate sa difere in functie de preferinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]