Prajitura cu branza a la Miha

de Cris2711 in Prajituri, 1 Iun 2013 | 5012 vizualizari

 

Nu pot sa va spun cat de cremoasa a iesit,am facut-o si cu zmeura,o nebunie culinara;;)mersi Miha:-*http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-46485.html

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 150 gr. zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Umplutura:
  • 300 gr. branza de vaci
  • 100 gr. zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • coaja de portocale(eu am pus esenta,ca nu am avut coaja de portocala)
  • 100 gr. zmeura proaspata sau congelata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza a la Miha:

Intr-un castron se mixeaza cele 2 oua cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat,in compozitie.

Se mixeaza bine pana isi mareste volumul.

Se adauga uleiul si se amesteca cu restul compozitiei.Praful de copt se amesteca cu faina si se amesteca concomitent ,in compozitie cu lapte.Cateva linguri faina,cateva de lapte,si totasa pana se adauga toate ingredientele.

Eu am ales o tava rotunda,care am avut-o la indemana,vezi foto.

Intr-un castron se pun branza de vaci,oul,zaharul,smantana,coaja de portocale sau esenta,dupa gust si zmeura.

Compozitia de aluat se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Deasupra se pune compozitia de branza cu zmeura si se amesteca partial cu compozitia de aluat cu o spatula.

Am pus in tava, in cuptorul incins la 160°,la mine a durat 1 ora.

Cand este gata se intredeschide cuptorul si se lasa sa se raceasca.

Cand s-a racit, se scoate din cuptor.

Pofta buna! O recomand,este extraordinar de buna:)

 

TIPS-URI

1

se pudreaza cu zahar pudra sau ciocolata rasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza a la Miha" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata, branza si visine