Prajitura cu biscuiti

de Gergiana S in Prajituri, 15 Ian 2014 | 11590 vizualizari

 

Este o reteta simpla si rapida, cu ingrediente la indemana oricui, dar cel mai important foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti (pettit beurre am folosit eu)

Pt.crema

  • 500 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 150 gr ciocolata (am folosit si ciocolata cu lapte si amaruie) + 2 linguri de finetti
  • 200 gr unt
  • esenta migdale

Pt sirop

  • 200 ml apa/lapte
  • 4 lg zahar

Optional nuca macinata

Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu biscuiti:

Pregatim siropul.Punem apa impreuna cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si lasam apoi sa se racoreasca.Cand s-a racit adaugam esenta dupa gust(rom, vanilie, eu am pus migdale)

Crema se prepara astfel: Faina se amesteca cu zaharul, se toarna treptat laptele, se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase.Compozitia obtinua se pune pe foc pana ce incepe sa se inchege ca o budinca.Se trage de pe foc si se adauga ciocolata topita si cele 2 linguri de finetti+ esenta de migdale.

Se lasa sa se raceasca.Cand crema a ajuns la temperatura camerei, se adauga untul, lingura cu lingura, mixand dupa fiecare.

Intr- o tava, asezam un strat de biscuiti inmuiati in sirop. apoi un strat de crema, unul de nuca maruntita, iar biscuiti, iar crema, nuca si tot asa pana la terminarea compozitiei.

 Se da la rece pentru cel putin 2 ore.

TIPS-URI

1

Prajitura este mai buna daca se lasa la rece peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]