Prajitura Bounty

de Valclaudia in Prajituri, 8 Mar 2015 | 11140 vizualizari

 

reteta preluata de la Merisor cu multumiri >:d

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 150 gr. zahar tos
  • 200 gr. unt
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 4 linguri lapte la temperatura camerei
  • 400 gr. faina proaspat cernuta
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte

Crema:

  • 8 linguri gris
  • 750 ml lapte
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 150 gr. zahar
  • 200 gr. unt
  • 150 gr. nuca de cocos
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 200 gr. ciocolata cu lapte
  • 6 linguri frisca lichida
  • 10 gr. bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Pentru blat:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.Batem spuma ouale cu praful de copt, praful de sare,zaharul si pudra de cacao cca 10 minute.Adaugam apoi untul la temperatura camerei, mixam pana se obtine un amestec omogen.Adaugam 4 linguri de lapte si faina in ploaie, amestecam totul foarte bine.Tapetam tava cuptorului cu ulei, apoi cu faina, turnam amestecul pentru blat, nivelam si coacem la temperatura potrivita pana trece testul cu scobitoarea.

Pentru sirop:

Topim zaharul intr-o craticioara, adaugam apoi cu foarte mare grija laptele si lasam la foc mic pana se dizolva zaharul intarit.Lasam la racorit siropul, apoi il turnam in tava peste blatul copt.

Pentru crema:

Turnam laptele intr-o cratita, adaugam zaharul si lasam sa atinga punctul de fierbere.Tragem deoparte cratita de pe foc,adaugam grisul in ploaie, apoi praful de sare, nuca de cocos si tragem din nou cratita pe foc potrivit pana se ingroasa crema.Oprim focul, adaugam coaja rasa de la 1 lamaie, untul taiat cubulete si amestecam pana la omogenizarea completa;

Asamblare:.

Peste blatul insiropat turnam crema fierbinte, nivelam cu atentie sa obtinem un strat uniform de crema.Ciocolata o topim intr-o craticioara la foc mic in 6 linguri de frisca pana devine lichida, apoi o turnam fierbinte peste stratul de crema si nivelam.Presaram bombonele ce ciocolata si lasam cel putin 1 ora sa se raceasca praajitura complet si sa se intareasca glazura inainte de portionare si de servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Bounty